a

a

Erasmus+ 2018-20

STOP CLIMATE CHANGE
Together Europe Achieves More



Για τέταρτη φορά το 1ο Γυμνάσιο Χολαργού συμμετέχει ως εταίρος σε Σύμπραξη ανταλλαγών μεταξύ σχολείων στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+, ανταποκρινόμενο στην πρόταση συνεργασίας του σχολείου της Κροατίας, εταίρου του στο πρόγραμμα Erasmus, που υλοποιήθηκε την περασμένη διετία.
Ο τίτλος του προγράμματος είναι :
"Stop Climate Change – Together Europe Achieves  More", το θέμα και οι δραστηριότητες, που προβλέπονται, αφορούν ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα του πλανήτη, την κλιματική αλλαγή.

Οι χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι:
Κροατία (συντονίστρια του προγράμματος)
Ελλάδα
Ιταλία
Πολωνία
Λιθουανία
Ολλανδία

Παιδαγωγική ομάδα  
Η παιδαγωγική ομάδα του σχολείου μας αποτελείται από τους εξής εκπαιδευτικούς:
Σωτήρη Πάντο
Χριστίνα Μπράβου
Νίκο Παπαδόπουλο
Βίκη Παπανδρέου
Νεκταρία Λέκκα
Σταυρούλα Χριστοφιλοπούλου
Χαρά Οικονόμου
Βασιλική Μαριδάκη


Πρώτη συνάντηση
Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου
Η παιδαγωγική ομάδα των καθηγητών και οι μαθητές της Α' και Β' τάξης που έδειξαν ενδιαφέρον να συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus+ συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου. 
Από το διευθυντή κ. Πάντο και τη συντονίστρια κ. Μπράβου έγινε ενημέρωσηγια το πρόγραμμα που έχει σαν θέμα την κλιματική αλλαγή.



Δραστηριότητα
Ο κάθε μαθητής θα δημιουργήσει ένα σελιδοδείκτη με θέμα την κλιματική αλλαγή. Η δραστηριότητα αυτή είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα. 



Σεμινάριο για το Λογότυπο
Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου
Συνάντηση στο Εργαστήριο Πληροφορικής όπου οι μαθητές παρακολούθησαν από τον κ. Παπαδόπουλο μια παρουσίαση για το τι είναι λογότυπος, ποιά είναι τα χαρακτηριστικά ενός καλού λογότυπου και ό,τι είναι απαραίτητο για το σχεδιασμό του.


Δείτε την παρουσίαση

Δείτε την περιγραφή του μαθήματος



Δραστηριότητα
Ο κάθε μαθητής θα δημιουργήσει ένα λογότυπο με θέμα την κλιματική αλλαγή σε μια σελίδα Α4 και θα το παραδώσει στην κ. Μπράβου το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου.






Χαρά και εργασία
Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου
Οι μαθητές/τριες χωρίστηκαν σε ομάδες και σχεδίασαν σε χαρτόνια τις χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και τις κόλλησαν στην είσοδο του σχολείου, σχεδίασαν σε χαρτόνια τα γράμματα που απαρτίζουν το "STOP CLIMATE CHANGE" και τραγούδησαν...





Πρόγραμμα επίσκεψης και επιλογή των καλύτερων λογότυπων
Τετάρτη 3 Οκτωβρίου
Η Εκπαιδευτική ομάδα διαμόρφωσε το πρόγραμμα της επίσκεψης στην Ελλάδα των αντιπροσωπειών από τις άλλες χώρες. 
Πρόγραμμα επίσκεψης

Επίσης επέλεξε τα τρία καλύτερα λογότυπα από τους Έλληνες μαθητές τα οποία θα ψηφιοποιηθούν και θα συμμετέχουν μαζι με τις προτάσεις των άλλων χωρών στο διαγωνισμό για την ανάδειξη του καλύτερου λογότυπου.
Μερικά από τα λογότυπα των μαθητών της ομάδας μπορείτε να δείτε στο παρακάτω slideshow.



Η ομάδα των μαθητών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα 



Επίσκεψη στην Ελλάδα (Visit to Greece)
22 έως 26 Οκτωβρίου 2018

Δευτέρα
Καθηγητές και μαθητές σχολείων της Κροατίας, της Ιταλίας, της Ολλανδίας, της Λιθουανίας και της Πολωνίας επισκέφτηκαν το 1ο Γυμνάσιο Χολαργού, γνωρίστηκαν με τους Έλληνες μαθητές και καθηγητές, αντάλλαξαν απόψεις και συμμετείχαν σε ποικίλες δραστηριότητες κυριότερες από τις οποίες ήταν οι παρουσιάσεις των χωρών από τους μαθητές της κάθε χώρας, και η επίσκεψη στο Δήμο Χολαργού-Παπάγου.


Τρίτη
Οι επισκέπτες μαζί με τους Έλληνες υπεύθυνους για την διεξαγωγή του ευρωπαϊκού προγράμματος καθηγητές, αλλά και τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Χολαργού, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και φιλοξένησαν τους ευρωπαίους μαθητές, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν και να ξεναγηθούν στο μουσείο της Ακρόπολης, τον ιερό βράχο και να περπατήσουν στην γραφική Πλάκα.
Φωτογραφίες 2ης μέρας

Τετάρτη
Την 3η μέρα επισκέφθηκαμε το «Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας» στο Πικέρμι και ξεναγηθήκαμε στις εγκαταστάσεις του όπου οι υπεύθυνοι του κέντρου μας εξήγησαν τους τομείς στους οποίους δραστηριοποιούνται. 
Visit at CRES
Αμέσως μετά ξεναγηθήκαμε στο αρχαιολογικό μουσείο του Μαραθώνα και η μέρα μας τελείωσε με την επίσκεψη στο φράγμα της λίμνης Μαραθώνα.


Φωτογραφίες 3ης μέρας

Πέμπτη
Την 4η μέρα έγινε η επιλογή του καλύτερου λογότυπου, από αυτά που σχεδίασαν μαθητές από όλες τις χώρες, το οποίο και θα αποτελέσει το λογότυπο του προγράμματος, η παράδοση μαθημάτων στα αγγλικά για την κλιματική αλλαγή από καθηγητές όλων των χωρών και η παρουσίαση του θεατρικού μονόπρακτου "The world is sick" στα αγγλικά, από μαθητές της Κροατίας. Στο τέλος επισκεφτήκαμε το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος όπου και ξεναγηθήκαμε στους χώρους του.
Φωτογραφίες 4ης μέρας

Παρασκευή
Ξεκινήσαμε τη μέρα μας με την επίσκεψη στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, όπου είχαμε την τιμή να συναντήσουμε και να ακούσουμε τον καθηγητή και ακαδημαϊκό κ. Χρήστο Ζερεφό, ειδικό σε θέματα περιβάλλοντος, ο οποίος μας εξήγησε τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και την στάση που πρέπει να τηρήσει ο άνθρωπος απέναντι στον κίνδυνο αυτό.
Το πλούσιο πρόγραμμα περιλάμβανε, επίσης, επίσκεψη στον υγροβιότοπο Βραυρώνας,(συμμετοχή σε περιβαλλοντικό πρόγραμμα της Ορνιθολογικής Εταιρείας), περιήγηση στον αρχαιολογικό τόπο της περιοχής και στο ακρωτήριο του Σουνίου.
Φωτογραφίες 5ης μέρας



Μετά την εξαήμερη παραμονή τους στην Αθήνα, οι αντιπροσωπείες από τις πέντε χώρες  αναχώρησαν ικανοποιημένες τόσο για την φιλοξενία, όσο και για τις πλούσιες εμπειρίες που απέκτησαν στην χώρα μας. Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Κροατία, τον Μάρτιο του 2019.



Presentations (Power Point)
Preparations for the 1st Mobility in Athens
Lesson Plan
Objectives
The visit to Athens
Learning about Red Cross
Reduce - Reuse - Recycle
Attending an Enviromental Educational Program
Visit at CRES
Water Day Visit


Εγκατάσταση Μετεωρολογικού σταθμού στο σχολείο μας  
Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus + που πραγματοποιεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο το 1ο Γυμνάσιο Χολαργού, με θέμα την κλιματική αλλαγή, τοποθετήθηκε στον χώρο του σχολείου μετεωρολογικός σταθμός, προκειμένου να γίνονται μετρήσεις κλιματικών δεδομένων από τους μαθητές. Μία από τις προβλεπόμενες, εξάλλου, δράσεις του προγράμματος είναι η συστηματική παρακολούθηση των κλιματικών συνθηκών, η καταγραφή τους και η δημιουργία διαγραμμάτων που θα παρουσιάζουν τις μεταβολές και διακυμάνσεις τους. Η εγκατάσταση και η ενημέρωση για τη χρήση του μετεωρολογικού σταθμού έγινε από το μέλος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, κ. Φαράζογλου Θεόδωρο, γεωλόγο, ο οποίος έδωσε χρήσιμες πληροφορίες στους μαθητές και συνέβαλε καθοριστικά στην οργάνωση της δράσης αυτής. 
Monitoring Weather


Διάλεξη για την επιρροή της κλιματικής αλλαγής στην υγεια
A lecture about health at school


Επίσκεψη στην Κροατία (Visit to Croatia)
17 έως 23 Μαρτίου 2019
Το 1ο Γυμνάσιο Χολαργού επισκέφτηκε το σχολείο «Osnovna scola Bartola Kasica” που βρίσκεται στο Vinkovci της Κροατίας. Την Ελληνική αποστολή απαρτίζουν οι καθηγητές κ. Χριστίνα Μπράβου, συντονίστρια της Σχολικής Σύμπραξης, και κ. Νίκος Παπαδόπουλος και οι μαθητές Κονταξοπούλου Ζηνοβία, Κουρκουρίνα Βερόνικα, Μάντζαρη Έλενα, Κολάνης Παναγιώτης και Οικονόμου Χριστόφορος.
Ακολούθησε ένα πλούσιο σε δραστηριότητες πρόγραμμα κατά την πενθήμερη παραμονή των αντιπροσωπειών στο Vinkovci.

Δευτέρα 
Διδασκαλία μαθημάτων από καθηγητές των εταίρων χωρών στην αγγλική γλώσσα, γύρω από το θέμα της κλιματικής αλλαγής. Το μάθημα της ελληνικής αντιπροσωπείας, το οποίο παρέδωσε η κ. Χριστίνα Μπράβου αφορούσε την επίδραση της κλιματικής αλλαγής στην πολιτιστική κληρονομιά των μεσογειακών χωρών της Ευρώπης. 
Μάθημα(παρουσίαση)
Lesson Plan

Τρίτη
Η επίσκεψη στο μουσείο Vucedol, όπου εκτίθενται προϊστορικά ευρήματα από τις πρώτες εγκαταστάσεις ανθρώπων στην περιοχή αυτή, στις πόλεις Ilok και Vukovar, που τα σημάδια από τον πόλεμο της πρώην Γιουγκοσλαβίας είναι ακόμα ορατά και στο μνημείο Ovcara, έναν υποβλητικό τόπο μνήμης της εκτέλεσης μεγάλου αριθμού αμάχων από τους Σέρβους, έδωσαν την ευκαιρία σε μαθητές και καθηγητές των εταίρων χωρών να γνωρίσουν πτυχές του ιστορικού παρελθόντος της Σλαβονίας, της περιοχής στην ανατολική πλευρά της Κροατίας, όπου βρίσκεται το Vinkovci. 


Τετάρτη
Επίσκεψη σε εργοστάσιο επεξεργασίας ξύλου στη Spacva, παραγωγής δαπέδων και επίπλων και επαναχρησιμοποίησης της βιομάζας. Περιήγηση στη φυσική λίμνη Banja που βρίσκεται στα περίχωρα της πόλης.



Πέμπτη
Παρουσίαση του θεατρικού μονόπρακτου «Down in the Dumps».  Ενημέρωση από τον Ερυθρό Σταυρό για παροχή πρώτων βοηθειών και πώληση προϊόντων από τις χώρες εταίρους στην κεντρική πλατεία του Vinkovci, με στόχο την διάθεση των κερδών υπέρ του οργανισμού αυτού.  



Παρασκευή
Μετάβαση στο φυσικό πάρκο «Kopacki rit», ένα εντυπωσιακό υγροβιότοπο, που σχηματίστηκε από τα νερά των ποταμών Δούναβη και Ντάβα. Παρακολούθηση εκπαιδευτικού προγράμματος για τις επιπτώσεις του κλίματος στην ευρύτερη περιοχή στο εκπαιδευτικό κέντρο Zlatna gred. 
Παράλληλα οι φιλοξενούμενοι καθηγητές και μαθητές ήρθαν σε επαφή με τον πολιτισμό της Κροατίας και θαύμασαν την φυσική ομορφιά της πόλης, που την διασχίζει ο ποταμός Bosut. 






Οι Έλληνες καθηγητές και μαθητές επέστρεψαν στην Ελλάδα με πολύ ευχάριστες εντυπώσεις και όμορφες αναμνήσεις από την παραμονή τους στην Κροατία. 



Επίσκεψη στην Ολλανδία (Visit to Holland) 
12 εως 18 Μαΐου 2019 
Η τρίτη συνάντηση των συμμετεχόντων καθηγητών και μαθητών στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+: «Stop Climate Change – Together Europe Achieves More» πραγματοποιήθηκε στις 12-18 Μάϊου 2019 στο Roermond της Ολλανδίας. 
Στην όμορφη πόλη της Λιμβουργίας μετέβη αντιπροσωπεία του 1ου Γυμνασίου Χολαργού αποτελούμενη από την συντονίστρια του προγράμματος κ. Χριστίνα Μπράβου, τον διευθυντή του σχολείου, κ. Σωτήρη Πάντο, την καθηγήτρια Φυσικής κ. Νεκταρία Λέκκα, καθώς και τους μαθητές Όλγα Σερεμετάκη, Βάλια Σπηλιοπούλου, Ιακωβίνα Κούρκουλου και Ορφέα Κοτσάφτη. Οι καθηγητές διέμειναν σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, ενώ οι μαθητές φιλοξενήθηκαν σε σπίτια Ολλανδών μαθητών. 
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι καθηγητές και οι μαθητές, τόσο του ελληνικού σχολείου όσο και των υπολοίπων ευρωπαϊκών που μετέχουν στο πρόγραμμα, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, αλλά και να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες σχετικές με την κλιματική αλλαγή. Στη συνάντηση αυτή, το ενδιαφέρον στράφηκε στο ζήτημα του νερού, αφού όχι μόνο η περιοχή που βρίσκεται το σχολείο, αλλά και όλη η χώρα έχει να επιδείξει σημαντικά κατασκευαστικά έργα και τεχνητά φράγματα, καθώς ένα μεγάλο μέρος της βρίσκεται κάτω από τη στάθμη της θάλασσας. 
Έτσι, οι μαθητές από την Ελλάδα αλλά και από την Ιταλία, την Πολωνία, την Κροατία και τη Λιθουανία επισκέφτηκαν το ολλανδικό σχολείο BC Broekhin και περιηγήθηκαν στους χώρους του. Εκεί, παρακολούθησαν μαθήματα στα αγγλικά για το κλίμα και τις αλλαγές του που είχαν ετοιμάσει καθηγητές από τις χώρες - εταίρους. Το μάθημα που παρέδωσε η κ. Λέκκα αφορούσε τον καιρό και το κλίμα. 
Επίσης, Ολλανδοί καθηγητές μίλησαν για την υπερθέρμανση του πλανήτη αλλά και για τη δομή της πρωτεύουσας την Ολλανδίας, το Άμστερνταμ, που οφείλεται σε αποξήρανση λιμνών, αλλά και στην κατασκευή τεχνητών καναλιών. Ακόμη, μαθητές και καθηγητές είδαν από κοντά τα εντυπωσιακά φράγματα στην περιοχή του δέλτα των ποταμών Ρήνου, Meuse και Scheldt, που κατασκευάστηκαν στα μέσα του περασμένου αιώνα, προκειμένου να προστατευτεί η περιοχή και το κοντινό λιμάνι του Ρότερνταμ από τις πλημμύρες. Περπάτησαν στην περιοχή των τεχνητών φραγμάτων, που προστατεύουν την πόλη του Roermond, βοηθούν στην ανάπτυξη της γεωργίας και την προστασία του περιβάλλοντος. Τέλος, επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού της περιοχής, που στοχεύει στην επαναχρησιμοποίηση των λυμάτων και την προστασία του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα των γύρω ποταμών. Οι επισκέπτες καθηγητές και μαθητές από τις πέντε χώρες εταίρους είχαν, ακόμη, την ευκαιρία να γνωρίσουν την ήσυχη πόλη του Roermond, στις όχθες του ποταμού Roer, με τον επιβλητικό καθεδρικό ναό του Αγίου Χριστοφόρου και να επισκεφτούν το Άμστερνταμ, την εντυπωσιακή πρωτεύουσα της Ολλανδίας, όπου και ξεναγήθηκαν. 
Τόσο οι Έλληνες καθηγητές όσο και οι μαθητές ενημερώθηκαν για τη λειτουργία των σχολείων στην Ολλανδία και θαύμασαν τις υποδομές και την οργάνωσή τους, ήρθαν σε επαφή με τον τρόπο ζωής και τη νοοτροπία των κατοίκων. Τέλος, είχαν τον χρόνο να συναναστραφούν με τους ευρωπαίους εταίρους τους, να ανταλλάξουν απόψεις και να περάσουν ευχάριστες στιγμές μαζί.

Mobility to Netherlands
Lesson Plan
Lesson PowerPoint


Δραστηριότητες (Activities)
Clean up day of Erasmus project
Forest day
Erasmus day
Save The Planet - Playing the board game
Save The Planet - Rules of the game
Snakes and ladders with a climate twist - Board game
Climate change and Refugees
Climate change and agriculture
Endangered species
Endangered Flora and Faunaof Europe
Endangered plants and animals
Mobility week
Contest for the best reusing idea
Making a model of the wind turbine
Science Fair
Wild Life International Day



Our school weather station
The eather station is a facility with instruments and equipment for measurinatmospheric conditions to provide information for weather forecasts and to study the weather and climate. The measurements taken include temperatureatmospheric pressurehumiditywind speedwind direction, and rainfall.
See the results from May 26 until June 26 2019.



Επίσκεψη στην Πολωνία (Visit to Poland) 
6 έως 12 Οκτωβρίου 2019
Η επίσκεψη του 1ου Γυμνασίου Χολαργού στην Gdynia της Πολωνίας ήταν η τέταρτη κατά σειρά συνάντηση καθηγητών και μαθητών από τα σχολεία της Ελλάδας, Κροατίας, Ιταλίας, Ολλανδίας, Λιθουανίας και Πολωνίας, που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus + : «Stop Climate Change – Together Europe Achieves More». 
Η εξαήμερη παραμονή της ελληνικής αντιπροσωπείας, που την αποτελούσαν οι καθηγητές Χριστίνα Μπράβου, Βασιλική Παπανδρέου, Νίκος Παπαδόπουλος και οι μαθητές Μιχαέλα Αντωνοπούλου, Ελένη Νικολακέα, Μιχάλης Φαράζογλου και Γιάννης Μαρουδίτσης στην πολωνική πόλη, που είναι χτισμένη στην ακτή της Βαλτικής θάλασσας, περιλάμβανε ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα δραστηριοτήτων. 

Κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψης, τη θερμή υποδοχή των επισκεπτών στο Szkola Podstawowa nr 12, ακολούθησε φύτεμα δέντρων στην αυλή του σχολείου από κάθε αντιπροσωπεία. Η περιήγηση στην πόλη της Gdynia και η ενημέρωση από τις τοπικές αρχές στο δημαρχείο της πόλης για τα δάση που την περιβάλλουν αλλά και το ενδιαφέρον της αυτοδιοίκησης για τα μαζικά μέσα μεταφοράς βοήθησαν τους καθηγητές και μαθητές των σχολείων εταίρων να γνωρίσουν καλύτερα την «πράσινη» πόλη της Gdynia. 
Την δεύτερη ημέρα, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διάλεξη για τις αλλαγές στην ζωή και αποδημία των πουλιών της περιοχής, λόγω κλιματικών συνθηκών στον βοτανικό κήπο του Marszewo, όπου συμμετείχαν και σε διαδραστικό παιχνίδι στο δάσος, ενώ διασκέδασαν ψήνοντας λουκάνικα στη φωτιά, χαρακτηριστική συνήθεια των Πολωνών, κατά τις εξορμήσεις τους στην εξοχή. Ακόμη επισκέφτηκαν τον Gdansk, την πόλη που έγινε η αφορμή της έναρξης του Β' Παγκοσμίου πολέμου, με το σημαντικό της λιμάνι από τους μεσαιωνικούς χρόνους αλλά και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της και το Sopot με την τεράστια ξύλινη αποβάθρα, που καταστρέφεται συχνά από τις σφοδρές καταιγίδες. 

Την τρίτη ημέρα, οι συντονιστές των σχολείων εταίρων – το 1ο Γυμνάσιο Χολαργού εκπροσώπησε η κ. Χριστίνα Μπράβου – συναντήθηκαν στο σχολείο προκειμένου να συζητήσουν θέματα που αφορούν την πορεία και υλοποίηση του προγράμματος, ενώ κατόπιν παρακολούθησαν την παράσταση του θεατρικού έργου «Save the Lofty Trees». Τους ρόλους μοιράστηκαν οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Χολαργού, καθώς και μαθητές του κροατικού σχολείου. Στην συνέχεια, όλες οι αντιπροσωπείες επισκέφτηκαν το εντυπωσιακό Μουσείο Πειραμάτων και έφτιαξαν ένα μοντέλο πόλης χωρίς μόλυνση. 
Κατά την τέταρτη ημέρα, οι μαθητές παρακολούθησαν, στις τάξεις του πολωνικού σχολείου, μαθήματα στα αγγλικά για την κλιματική αλλαγή. Το 1ο Γυμνάσιο Χολαργού εκπροσώπησε η κ. Βασιλική Παπανδρέου, που ανέλαβε και πραγματοποίησε ένα μάθημα με θέμα : «Climate change and Carbon Footprint». Η μετάβαση στο Aquariun της Gdynia έδωσε την δυνατότητα στους επισκέπτες να γνωρίσουν τα χαρακτηριστικά αλλά και τους ζωντανούς οργανισμούς της Βαλτικής και να παρατηρήσουν από μικροσκόπια τις διαφορές ανάμεσα στα είδη ψαριών. 
Η τελευταία ημέρα ήταν αφιερωμένη στην χερσόνησο Hel, που αποτελεί το ανώτατο βόρειο άκρο της Πολωνίας στην Βαλτική. Με αρκετό κρύο και αέρα, όλες οι αντιπροσωπείες ξεναγήθηκαν στο Κέντρο φώκιας, παρακολούθησαν μια επίδειξη με φώκιες, αλλά και ψάρεψαν με δίχτυα, φορώντας ειδικές στολές. Η εξόρμηση έκλεισε με μια πεζοπορία στην περιοχή αυτή, που το καλοκαίρι μετατρέπεται σε ένα δημοφιλές θέρετρο για αναψυχή. 

Η ομάδα των Ελλήνων καθηγητών και μαθητών ικανοποιημένη από το πλούσιο πρόγραμμα, αλλά και την συναναστροφή με τους Ευρωπαίους εταίρους επέστρεψε στην Αθήνα με καινούργιες εντυπώσεις, ευχάριστες αναμνήσεις αλλά και γνώσεις πάνω στο θέμα του προγράμματος, την κλιματική αλλαγή.
Φωτογραφίες από την επίσκεψη

Mobility to Gdynia
Lesson in Poland "Carbon footprint"
Lesson plan for the lesson "Carbon footprint"


Dissemination

Myxolargos