a

a

Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 7ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Αγαπητοί γονείς, 
λόγω ακύρωσης της ναυλωμένης πτήσης της Aegean έγιναν κάποιες αλλαγές στο πρόγραμμα της εκδρομής με κυριότερες την ημερομηνία αναχώρησης-επιστροφής και το μέσο μεταφοράς προς την Ιταλία. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ 
Τετάρτη 22 Απριλίου 
Στις 11:45 συγκέντρωση στην πλατεία Δημαρχείου, επιβίβαση στα πούλμαν και αναχώρηση για την Πάτρα. Άφιξη στο Λιμάνι και αναχώρηση για το Μπάρι στις 18.00 με το πλοίο Super Fast Ι. 
Πέμπτη 23 Απριλίου 
Άφιξη στο Μπάρι στις 9.00 τοπική ώρα, 10:00 δηλαδή ώρα Ελλάδας (Υπάρχει διαφορά μιας ώρας με την Ιταλία).. Αναχώρηση για το Ρήγιο όπου θα επισκεφτούμε το αρχαιολογικό μουσείο για να δούμε τους ξακουστούς «Πολεμιστές του Ριάτσε», δύο μοναδικά αρχαία ελληνικά μπρούντζινα αγάλματα. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Regent Hotel
Παρασκευή 24 Απριλίου
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Άμεση αναχώρηση για το ελληνόφωνο σχολείο “Instituto comprensivo Bova Marina – Condofuri” στην περιοχή της Καλαβρίας όπου θα συναντηθούμε με τους μαθητές και τους καθηγητές του σχολείου. Αναχώρηση για το Παλέρμο με ενδιάμεση στάση στην Κεφαλού. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο San Paolo Palace. Δείπνο και διανυκτέρευση.
Σάββατο 25 Απριλίου
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Ξενάγηση στην πόλη του Παλέρμο. Αναχώρηση για τον Ακράγαντα όπου θα επισκεφθούμε την κοιλάδα των ναών. Δείπνο και διανυκτέρευση στην Κατάνια στο ξενοδοχείο San Biagio Resort. 
Κυριακή 26 Απριλίου
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για τις Συρακούσες, ξενάγηση στο αρχαιολογικό πάρκο της Νεάπολης, το Νυμφαίο και το ρωμαϊκό αμφιθέατρο. Αναχώρηση για την πανέμορφη και κοσμοπολίτικη Ταορμίνα και από εκεί για την Κοζέντσα. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Grand Hotel Stella Maris
Δευτέρα 27 Απριλίου
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το Alberobello μια πόλη γνωστή και σαν η «πρωτεύουσα των τρούλων» εξαιτίας των παραμυθένιων τρούλων του 15ου αιώνα που κοσμούν τα περισσότερα κτήρια της πόλης. Ξενάγηση στη Ματέρα με τα γνωστά sassi (σπίτια-σπηλιές μέσα στα βράχια τα οποία έχουν ιστορία από την προϊστορική περίοδο) τα οποία έχουν χαρακτηριστεί από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Αναχώρηση για το Μπάρι απ’ όπου θα πάρουμε το πλοίο της επιστροφής στις 19:30. 
Τρίτη 28 Απριλίου
Εν πλω. Άφιξη στο λιμάνι της Πάτρας το μεσημέρι. Επιστροφή με πούλμαν και άφιξη στο Χολαργό περίπου στις 17:00. Παραλαβή των μαθητών από τους γονείς τους έξω από το χώρο του Δημαρχείου Χολαργού. 

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ 
Την αστυνομική σας ταυτότητα ή διαβατήριο νέου τύπου σε ισχύ 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
Για να τηλεφωνήσετε στην Ιταλία από Ελλάδα ο κωδικός είναι 0039.  Αν τα παιδιά έχουν καρτοκινητό να εφοδιαστούν (προαιρετικά) με ικανοποιητικές μονάδες, γιατί όταν καλείτε από Ελλάδα χρεώνονται και τα δικά τους κινητά. Θα είναι καλύτερα να επικοινωνείτε με τα παιδιά σας το βράδυ κάποια συγκεκριμένη ώρα γιατί κατά τη διάρκεια της ημέρας πιθανόν η σύνδεση να μην είναι πάντα εφικτή. 
Το ταξιδιωτικό πρακτορείο μας εχει προμηθεύσει με κινητό τηλέφωνο με αριθμό 0039 338714 3333 - το οποίο έχει ο αρχηγός της εκδρομής - σε περίπτωση που δεν μπορέσετε να επικοινωνήσετε για κάποιο λόγο με τα παιδιά σας.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

  • Εκτός από τη βαλίτσα (με τα ρούχα, παπούτσια κλπ) πρέπει να έχετε και μια χειραποσκευή την οποία πρέπει να ετοιμάσετε από το σπίτι με πράγματα που θα σας χρειαστούν στο πλοίο όπως πυτζάμες, φορτιστή, οδοντόβουρτσα, φαγώσιμα, νερό. 
  • Θα πρέπει να έχετε επιπλέον χρήματα για το μεσημεριανό φαγητό σας για όλες τις ημέρες που εκτιμούμε πως θα είναι 10-15€ για κάθε ημέρα. 
  • Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε αν κάποιο παιδί παίρνει φαρμακευτική αγωγή ή έχει οποιαδήποτε αλλεργία. 
  • Στο ταξίδι της επιστροφής φροντίζουμε να ετοιμάσουμε ξανά την χειραποσκευή μας ώστε να αποφύγουμε να ανοίξουμε και να αναστατώσουμε τη βαλίτσα μας. 
  • ΠΡΟΣΟΧΗ: Υπάρχει ενδεχόμενο να απαιτηθεί από το εκάστοτε ξενοδοχείο εγγύηση από τους μαθητές (έως 10 €) για τυχόν ζημιές που μπορεί να προκληθούν και η οποία επιστρέφεται, όταν φεύγουμε από το ξενοδοχείο, εφόσον δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα. 


ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ 
1. Συνέπεια και ακρίβεια στα ραντεβού. Αν ένας καθυστερήσει, όλο το πρόγραμμα ανατρέπεται. 
2. Ευγενική συμπεριφορά χωρίς θορύβους, ιδιαίτερα στις επισκέψεις στο σχολείο και στα μουσεία 
3. Μην γκρινιάζετε για ασήμαντα πράγματα. 
4. Μη φτύνετε σε δημόσιους χώρους. 
5. Να προσέχετε να μην χάσετε τα χρήματά σας και να τα υπολογίσετε σωστά, για να σας φτάσουν μέχρι το τέλος. 
6. Να παραμένετε στα δωμάτιά σας τα βράδια και να μην κυκλοφορείτε στους διαδρόμους του ξενοδοχείου ή/και του πλοίου, γιατί οι άλλοι ένοικοι μπορεί να ενοχλούνται. 
7. Να γράψετε στο κινητό σας τα τηλέφωνα των συνοδών καθηγητών και κάποιων συμμαθητών σας για οποιαδήποτε ώρα ανάγκης. 
8. Να μην απομονώνεστε με αγνώστους, όσο φιλικοί και αν εκτιμάτε πώς φαίνονται. 
9. Να έχετε μια μικρή τσάντα – σακίδιο για τις καθημερινές σας μετακινήσεις, με όλα τα απαραίτητα (φωτογραφική μηχανή, πληροφοριακό υλικό, έντυπα, ομπρέλα κτλ )για να είναι ελεύθερα τα χέρια σας. 
10. Να σημειώσετε το pin του κινητού σας τηλεφώνου, ώστε να μη μπλοκαριστεί κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στην Ιταλία. Επίσης να μην ξεχάσετε το φορτιστή σας. Κατά την παραμονή σας στην Ιταλία η χρήση του κινητού πρέπει να περιοριστεί στο απολύτως αναγκαίο γιατί η χρέωση είναι πολύ μεγαλύτερη. 
11. Περπατάτε πάντα μαζί με την υπόλοιπη ομάδα, δεν χαζεύετε, δεν σταματάτε την κυκλοφορία. 
12. Παρακολουθείτε προσεκτικά τις ξεναγήσεις, τις επεξηγήσεις και τις υποδείξεις των συνοδών καθηγητών σας και δεν απομακρύνεστε απ' αυτούς χωρίς να τους ενημερώσετε. 13. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΠΟΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ 

Αρχηγός της εκδρομής είναι η κ Φωτακοπούλου Πολυξένη και συνοδοί καθηγητές 1)Παπαδόπουλος Νικόλαος, 2)Παπανδρέου Βασιλική 3)Ευστρατίου Αφροδίτη, 4)Γούλας Σταύρος. Για την πραγματοποίηση της εκδρομής, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, επελέγη μετά από την αποστολή προσφορών και τον έλεγχό τους από επιτροπή το Πρακτορείο Grefis Holidays. Η αρχική τιμή συμμετοχής ανέρχεται στα 390 €. Λόγω κάποιων άλλων εσόδων (δωρεάν εισιτήρια από το τουριστικό γραφείο, χορός του συλλόγου γονέων, λαχειοφόρος) η τιμή έχει διαμορφωθεί στα 370 €. Στην τιμή της εκδρομής περιλαμβάνονται το πρωινό, το δείπνο και οι ξεναγήσεις.